L’ARTESÀ DE TOTS !!!

L’Associació de Veïns del NUCLI ANTIC vol ficar en marxa una campanya per recuperar, d’una vegada per totes, “L’ARTESÀ DE TOTS”. Quan parlem del Centre Artesà no estem parlant, únicament, del cafè i del seu pati. També incloem el teatre. Aquest teatre que ha fet viure, als que avui tenen entre 40 i 50 anys (sent, possiblement, els últims que l’han pogut gaudir) nits màgiques de carnestoltes, d’un altre cinema al nostre poble i ha fet somniar als fills d’una època amb dies realment màgics, recollint les joguines que els propis Reis Mags feien entrega el dia 6 de gener.

Per tots aquests records, per tot el que ha significat aquest centre cultural en la vida dels pratencs i de tota aquella gent que va venir a treballar  al nostre poble no podem deixar que tot esdevingui una pila de runes, sense denunciar a l’Ajuntament.

Aquest ajuntament, un ajuntament democràtic però sense cap mirament envers el casc antic (postura increïble si observem les polítiques aplicades i la promoció lúdica i comercial que altres poblacions dediquen als seus) fa masses anys que te la gestió d’aquest centre de reunió i de expressió cultural i els únics passos que ha fet, han estat el tancar el teatre i fer una concessió del cafè i del patí. No n’hi ha prou!! Els veïns del Nucli Antic volem recuperar aquest espai cultural i més quan veiem que l’ajuntament, només pensa en fer grans centres faraònics com “El Cèntric” (Centre Cultural de la Plaça Catalunya enconstrucció). Una vegada més, molt lluny de les necessitats i de la voluntat dels veïns del barri. A aquest ajuntament, se’ls hi omple la boca  d’Artesà! No podem dir que l’oblidin, per descomptat que no doncs si agafeu els PAM (Pla d’Actuació Municipal) l’Artesà isurt sempre:

PAM2004-2007.-Elaboració d’estudis i propostes, per la rehabilitació iprograma d’usos del Centre Artesà (Apartat “XARXA EQUIPAMENTS CÍVICS iCULTURALS”).

PAM2008-2011.-Redacció del pla d’usos i projecte d’un equipament teatralal Centre Artesà, tot mantenint els principals elements de valor arquitectònic(Apartat “NOUS EQUIPAMENTS I SERVEIS”)

El pitjor de tot això és que representants de l’equip de govern, al ser preguntats pel futur del’Artesà, et responguin, per exemple: “Àra no toca” ó “No hi ha diners”. És veritat que quan un no vol, no vol. Per l’Artesà no hi ha diners i, en canvi,en els pressupostos d’enguany hi ha previstos com inversions: 1.400.000 euros en mobiliari de l’espai cultural Cèntric, uns 2.707.380 euros en “altres” inversions de l’espai Cèntric i uns 2.349.628 euros per l’adeqüació interior de La Ricarda quan encara no es te clar quin ús es donarà. Teniu raó, “no hi ha diners per un edifici emblemàtic de la ciutat des de fa 30 anys.

Per tot això,demanem la vostra signatura i poder pressionar a l’Ajuntament i, en especial, al seu equip de govern  perquè facin un plantejament seriós per la rehabilitació del Centre Artesà.

 

Quant a nucliantic

La nostra associació de veïns té els seus orígens un 24 de desembre de 1.990. Un grup de persones van decidir constituir la nostra associació de veïns i es van marcar unes fites de treball:  Col·laborà amb els poders públics per millorar els serveis del barri.  Promoure la celebració de festes i actes culturals per als seus associats.  Preservar els interessos dels veïns i petits negocis del nostre barri. Les persones que van arrancar aquesta aventura, fa uns 16 anys aproximadament, van ser: En Josep Antoni Puig i Rovira, en Ramón Ribas i Forgas, en Jordi Gili i Farrés, na Irene Pallarés, en José Antonio Florencio i Diañez i en Josep Mª Sardà i Boixadera. Abans de que aquest bloc entrés al món internauta, vam poder treballar sota les directrius de la única dona fundadora de la nostra associació: la nostra ex-presidenta na Irene Pallarés. Ella va saber engrescar a les persones que avui estem lluitant amb il·lusió per seguir mantenint viu l\'esperit d\'aquell 24 de desembre del 1.990.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.